17.9.05

Kommentteja ja palautetta, kiitos!

Lukijat, me tekijät pyydämme teitä ystävällisesti osallistumaan lukijatutkimukseen ja kertomaan meille tämän kirjoituksen kommenteissa
  1. Miten tarpeellisena olette kokeneet tämän Journalismin päivien blogin?
  2. Luetteko mielummin tällaista yhtä tapahtumaa varten tehtyä usean kirjoittajan ryhmäblogia vai pitäisikö meidän kirjoittajien blogata omat kirjoituksemme omissa blogeissamme?
  3. Minkä olemme tehneet tässä blogissa hyvin ja minkä huonosti?
  4. Mitä on jäänyt puuttumaan?
  5. Ja lopuksi toivomme sekalaista palautetta asioista joita emme edes ymmärrä kysyä?

10 Comments:

At 17/9/05 14:22, Blogger InaR said...

Hei, ehdin jo kehua retostella teitä blogissani ripeästä aloituksesta ja runsaasta sisällöstä.
Olen pitänyt tätä blogia tarpeellisena, koska en itse päässyt paikalle. Osallistujana olisin varmasti myös itse halunnut osallistua bloggaamiseen ja omalta osaltani nopeiden tunnelmien välittämiseen.
Ehdottomasti on hyvä, että tapahtuman ympärillä on ryhmäblogi. Merkinnät on helppo löytää, eikä sisältö ole vain yhden kirjoittajan suodattamaa.
Vaikea teitä on mistään moittia, kun en voi verrata alkuperäiseen sisältöön - vertailua tulee vähitellen median ja ihmisten suullisten kertomusten kautta. Olette valinneet aika lailla "perinteisen" raportointilinjan, mutta onhan merkinnöissä toki mukana tunnelmiakin, jotka tuovat oman lisänsä.
Kuvia kyllä olisin kaivannut, mieluiten sellaisia, jotka välittävät samantyyppisiä välähdyksiä kuin postaukset.

 
At 17/9/05 14:30, Blogger Janne said...

Minusta tätä on myös hyvin mielenkiintoista seurata. Se antaa toki suodatetun, mutta silti asiantuntijan silmälasien läpi nähdyn kuvan tapahtumista.

Tämä on vähän sama kuin seuraisi jonkin tietotekniikkahörhön uutisointia tietotekniikkamessuilta: kiinnostavaa ja innostavaa. Sen sijaan satunnaisen toimittajan matsku taasen tuppaa olemaan vähän tasapaksua.

Millaista olisi journalismista vain jonkin verran tietävien toimittajien uutisointi Journalismin päiviltä? Olisiko se samanlaista kuin jonkin verran jostain tietävän toimittajan uutisointi erikoisalueelta X?

Ehkä se on uutisbloggauksen ydin: into korvaa puuttuvan taidon. :-)

(Olipas sekavasti selitetty. Toivottavasti ymmärsitte.)

 
At 17/9/05 14:49, Blogger Tero Lehto said...

Minusta tämä oli monien kirjoitusten osalta sangen kiinnostavaa luettavaa, mutta muutamia parannusehdotuksia itse esittäisin:

- blogi jäi nyt kasvottomaksi, ei teidän kirjoittajien kuvia, eikä kuvia ihmisistä tapahtumassa ja puhujina. Digikamera mukaan ja kuvia esiin, niin nimet olisvat saaneet myös kasvot, kuvattavien suostumuksella toki.

- Osa kirjoituksista tuntui olevan suunnattu enemmän paikalla olleille kuin niille, jotka eivät päässeet paikalle. Kummallekohan blogi oli suunnattu?

- Ryhmablogauksen idea on hyvä, mutta kirjoittajien taustat (työnantaja, asema ja työtehtävät) voisi tuoda esille. Esimerkiksi Matin internet- ja teknologiauskovaisuus tulee selkeästi esille, kun taas Kari ja Tuija kirjoittavat enemmän journalistin näkökulmasta.

- Blogin yhteydessä olisi voinut kertoa taustasta, mitä Journalismin päivät ovat, kuka ne järjestää, ketkä tilaisuuteen osallistuvat jne. Minä en ainakaan sitä vielä tarkalleen tiedä, eikä linkki yhteen PDF:ään paljon auttanut asiaan.

 
At 17/9/05 21:44, Blogger Kari Haakana said...

Tero ja muut, kiitos kommenteista.

Kameroita oli mukana ja kuviakin on tarjolla Flickrissä. Olisi niitä varmasti voinut tännekin laittaa.

Kirjoitusten suuntaamista en itse ehtinyt miettiä kovin tarkkaan. Oma lukijatähtäimeni oli lähinnä ihmisessä, joka on kiinnostunut Journalismin päivistä ja journalismista; toimittaja siis kaikkein todennäköisimmin.

Kirjoittajien taustojen uskon jossain määrin tulevan esille Bloggerin profiililinkkien kautta, mutta ehkäpä jonkinlaiset esittelyt olisivat olleet paikallaan. Journalismin päivien esittely löytyi verkosta kyllä ja siihen olisi sivupalkissa voinut tarjota linkin. My bad.

 
At 18/9/05 08:53, Anonymous Nina Törnudd said...

Kiitos! Olin itsekin paikalla päivillä, mutta perjantaina menetin monta kiintoisaa osuutta koska piti välillä käydä töitäkin tekemässä. Siksi on kivaa voida lukea tuoreita juttuja tapahtumasta jo nyt, eikä vasta kahden viikon päästä Journalistista.

Ryhmäblogi toimi minusta hyvin. Tästä tuli hyvä ja monipuolinen paketti.

Journalismin päivistä on kai haluttu tehdä vähän samankaltainen PR-tempaus kuin Lääkäripäivistä, jotka yleensä saavat paljon julkisuutta kun ne järjestetään yleensä hiljaisena aikana tammikuussa. Minä jäin miettimään onko se tarpeellista. Terveys kiinnostaa kaikkia, mutta journalismi on vähän erikoisempi aihealue.

Launtaina paras osuus (niistä jotka näin) oli ilman muuta Tim Sebastianin esitys hyvän haastattelun tekemisestä - mutta olisiko se kiinnostanut alan ulkopuolista yleisöä yhtä paljon?

Muuten päivissä jäi harmittamaan epätasaisuus. Perjantaina oli pilvin pimein kiinnostavia puhujia, rinnakkain ja päällekkäin.Mutta lauantai lässähti mielestäni Sebastianin jälkeen aika perusteellisesti. Ainakin Rauramon ja Telanteen mainospalat firmoistaan olisi voinut korvata jollain mielenkiintoisemmalla.

 
At 18/9/05 11:47, Blogger Helen said...

Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Kehuin tätä omassani jo etukäteen, ja nyt vasta ehdin kunnolla lukea itse tapahtumista. Pidin nimenomaan siitä, että ryhmäbloggaajat kommentoivat samaa asiaa samassa paikassa, paljon helpompaa seurata näin kuin että olisi yrittänyt hakea eri blogeista.
Tero Lehdolla oli hyvä pointti siinä, että taustat ja kytkökset (ja kuvat) olisi voinut olla paremmin esillä, mutta jostain ne taisin löytää. Ja tulihan noita kuviakin myöhemmin.

 
At 18/9/05 21:11, Anonymous Anonyymi said...

Minusta keskustelua journalismin päivien annista voisi jatkaa vieläkin. Itse olin paikalla eikä minulla ollut päivien aikana mahdollisuutta päästä tätä lukemaan.
Paljon on kuitenkin hampaan kolossa.
saima

 
At 19/9/05 09:03, Anonymous Anonyymi said...

Blogi on hyvä niille, jotka eivät paikalle pääse.
Koko Journalismin päivien järjestelmässä hankalaa on se, että niille pitää ilmoittautua niin aikaisin. Freelancerille se on muuttuvien työtilanteiden vuoksi vaikeaa.
Itseäni olisi kiinnostanut vain yksi keskustelu siinä tapauksessa, että aika olisi käynyt. Tällä tavoin, vain yhteen tapahtumaan osallistumalla, päiville ei ymmärtääkseni pääse. Silloin voipi lukea blogista.
Ehdottomasti parempi järjestelemä on se, että kaikki kirjoittajat kirjoittavat yhteen ja samaan blogiin.
Marjut Reivilä

 
At 19/9/05 11:52, Anonymous Petteri said...

Ei osaa kummempaa palautetta antaa kuin lämpimän kiitoksen kaikille bloggaajille. Ryhmäblogi toimi hyvin ja fiilikset ja tunteet välittyivät ammattilaisten kirjoittamina tosi hyvin.

 
At 19/9/05 13:29, Anonymous Teppo said...

Ryhmäblogi oli hyvä idea, mukavaa että mukaan valikoitui eri sessioihin suunnanneita kirjoittajia. Minulle tämä toimi nimenomaan siten, että pystyin vakoilemaan myös muiden kuin itse seuraamieni sessioiden sisältöä.

Mitä kuviin tulee, niitä en juurikaan kaivannut - eikös tässä ollut kyse sisällöstä eikä fiilisten välittämisestä? Mielipidekysymys tämä.

Samaa mieltä siitä, että kirjoittajien taustojen tuominen esiin olisi hyvää palvelua lukijan kannalta.

 

Lähetä kommentti

<< Home