16.9.05

Tietohallintoa vai yhteisöllisyyttä

Täällä tulevaisuus-sessio, yläkerta. Aluksi tupaten täydestä tulevaisuushuoneesta kävi professori Pertti Malaskan korkealentoisen esityksen aikana pieni kato, ja nyt on melkein kaikilla tuoli allaan. Tulevaisuuden tutkimuksen seuran puheenjohtan Marja-Liisa Viherän esitys aukeaa jo paremmin.

Tieto- ja viestintätekniikan katalysoimat skenaariot, lukee ruudukon ylälaidassa, ja vasemman laidan ruudukoissa on listattu tietoyhteiskunnan "käyttöalueet"

Automatisoidut järjestelmät
Asiointi
Tiedon haku/jakaminen
Henkilökohtainen yhteydenpito
Oma tuotanto (harrastus)
Joukkoviestintä
Mediakulttuuri (pelit, elokuvat, musiikki)

Äsken Viherä puhui siitä, miten hallituksen tietoyhteiskuntastrategiassa tuntuvat korostuvan tietohallintojärjestelmät, etäasiointi, 'itsepalveluyhteiskunta', kun hänen itsensä mielestä on kiinnostavampaa ja tärkeämpää vuorovaikutusyhteiskunta, yhteisöllisyys, harrastus, itse tekeminen.

Nyt viritellään tekstiviestiäänestystä. Uusi kato, väki vähenee, kahinaa.

Siirrän alakertaan.

-- --

Siirto takaisin yläkertaan: kello on puoli viisi, täällä tulevaisuusskenaariopaneeli. Olen kuunnellut esitystä toisella korvalla, kirjoittanut kuvatekstejä päivän kuvasaaliiseen ja bloggaillut muita asioita.

Tekstiviestiäänestys sekoittaa sinänsä tolkullista keskustelua siitä, millainen on hyvä tulevaisuus - asioivatko ihmiset koneiden kanssa, osaavatko ihmiset käyttää niitälaitteita, joita kantavat taskuissaan. Ollaan ruudukon puolivälissä, asialistalla henkilökohtainen yhteydenpito". Kapina kytee, yleisö vaatii viittausäänestystä.

-- --

3 Comments:

At 16/9/05 16:33, Blogger Kari Haakana said...

Myönnän karanneeni. En oikein nähnyt professorin alustuksen yhteyttä mediaan.

 
At 16/9/05 22:04, Blogger Tuija Aalto said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 16/9/05 22:05, Blogger Tuija Aalto said...

Ymmärrän karkulaisuutesi. Olisin itsekin ehkä livennyt, ellen olisi saanut aikaani niin mukavasti kulumaan muuta puuhaten.

Olihan aika paljon turhaa tohinaa, mutta sillä tavalla kuitenkin mukavan dynaaminen jälkimaku, että osallistujat saattoivat tuntea olleensa mukana lopputuloksen, yhteisen ">skenaarion, synnyttämisessä.

 

Lähetä kommentti

<< Home