17.9.05

Toimittaja 2010


Toimittaja 2010
Originally uploaded by tuija.
Se oli siinä sitten tältä erää. Kiitoksia kanssabloggaajille, tämä oli hauskaa. Toivottavasti mahdollisimman moni paikalla ollut viitsisi nakata jotain kommenttia, oliko tästä rupeamasta kenellekään muulle iloa kuin meille itsellemme (kiitos kannustuksesta, Inar). Matti jo avasikin palauteketjun.

Kuvia journalismin päiviltä on tarkoitus kerätä ainakin tänne Flickrin Journalismin päivät - pooliin. Suosittelen liittymistä, ilmaisilla tunnuksilla voi pitää esillä 100 tuoreinta kuvaa ja samalla tarjoutuu tilaisuus kokemukselliseen oppimiseen, millaista yhteisöllinen sisällöntuotanto esimerkiksi voi olla.


[Lisäys illalla]

Niin, otsikon luennnosta. Menin toimittaja 2010 - sessioon sellaisin odotuksin, että täällä keskustellaan, millaisia valmiuksia toimittajalla on oltava muutaman vuoden päästä ja millaisin työkaluin, millaisessa ympäristössä hän työskentelee. Jotakin hiukan tähän suuntaan toki Harri Melin esimerkiksi esittikin kertomalla, että toimittajan työ tulee olemaan entistä verkottuneempaa ja yhteisöllisempää samalla kun hänen työsuhteensa on todennäköisesti hyvin yksilöllinen.

Muuten toimittaja 2010 - sessiossa meni mielestäni ihan turhaa aikaa yliopisto-journalistikoulutuksen ja toisen asteen amk-koulutuksen keskinäiseen nokitteluun. Pentti Raittila kritisoi, että samaan aikaan kun koko kansan koulutustaso nousee, journalistin ammatissa toimivista on keskimäärin enemmän ei-korkeakoulutettuja. Anita Pankkonen pani hanttiin sellaista rivien välissä ollutta yksoikoista ajattelua, että toisen asteen koulutuksesta valmistuisi työnantajan pillin mukaan tanssivia suoritustyöläisiä.

3 Comments:

At 17/9/05 20:46, Anonymous samik said...

No minä ainakin nautin tästä blogista. Mielenkiintoinen oli, propseja :-)

 
At 18/9/05 23:52, Anonymous Harri A said...

Samaa kuin kirjoittaja harmittelin paikalla olleena itsekin. Meitä opiskelijoita ei AMK:n ja yliopiston vastakkainasettelu kiinnostanut kuin vähän alusta. Etenkin kun aihetta ei suuremmin edes käsitelty järkevän opetussisällön kautta, vaan yleisemmällä (ja tarpeettomalla) eipäsjuupas-tasolla. Olisin kaivannut tilaisuuden vetäjältä rohkeutta puuttua inttämiseen ja siirtymistä kiinnostavampiin asioihin. Olisin myös itse asian mielelläni todennut, mutta tärkeämmäksi aiheeksi nousi muun yleisön joukosta AMK-opettajien asema Journalistiliitossa. Hyvä tilaisuus pohdinnoille siis menetettiin omien kasvojen kiillotukseen ja naapurin perunapellon hallaharsojen viiltelyyn.

 
At 19/9/05 13:19, Anonymous Anonyymi said...

Amk-tutkinto ei ole toisen asteen tutkinto (vaikka voihan se sitä laadullisesti arvotettuna jonkun mielestä olla). Toisen asteen koulutus -käsite sisältää lukiokoulutuksen ja ammatilliset perustutkinnot. Amk-tutkinto on alempi korkeakoulututkinto.

 

Lähetä kommentti

<< Home