16.9.05

Ici Pasila

Päivän ensimmäinen ohjelmamuutos: digiradioalustusta ei tullutkaan. Sen tilalla on yleisempi radiopaneeli, jossa keskustelevat Axa Sorjanen, Raino Hurme ja Matti Ripatti. Arto Nyberg johtaa puhetta.

Tai no, Sorjanen puhuu, koska Sorjasella tuntuu olevan eniten asiaa. Keskustelu lainehtii lähinnä radioiden taloudellisten reunaehtojen ympärillä. Sorjanen esittelee kyllä fiksusti erilaisia mahdollisia tulevaisuuden skenarioita. Sorjasen mukaan kaupallinen radio keskittyy edelleen ja keskittymistä tukee mm. se, että radiomainontaa pyörittäville mediatoimistoille on lyöty läpi varsin monoliittinen kuva siitä, minkälainen kaupallinen radio on.

Lisäksi Sorjanen myöntää, että journalismi radiossa on jäänyt pitkälti Ylen harteille. Toisaalta YLEn Hurme on sitä mieltä, että kaupalliset radioasemat ovat pakottaneet YLEn toimimaan ja reagoimaan.

Sorjasen mukaan YLE on hoitanut paikallisen radiotoiminnan niin hyvin, että kaupallisilla ei ole ollut siellä toimintasaumaa.

HS:n radiokriitikko Ripatti on päasiassa hiljaa.

Rahalainaus Axa Sorjaselta, joka oli saanut palautetta nimettömältä YLEläiseltä koskien sunnuntain HS:ssa ollutta YLE-aiheista haastattelua:

"Jos eskimoilla on 500 sanaa lumelle, yleläisellä on sama määrä sanoja naisen genitaaleille ja niitä kaikkia voi käyttää Axa Sorjasesta"