7.9.05

Näitä aion seurata perjantaina

Journalismin päivien perjantain ohjelma on jaettu kuuteen trackiin, joissa joutuu pujottelemaan aika lailla. Alla oma alustava ohjelmani.

8.40: Radio digiaikana. Ohjelmassa ei ole alustajien nimiä, mutta luvassa lienee mielnkiintoista kamaa. Saapa nähdä, sivutaanko tässä esityksessä mitenkään podcasteja vai ymmärretäänkö digitaalisuus vain siirtotien muutoksena.

9.45: Toimittaja 2010. Alustaja Pentti Raittila, kommentaattoreina Eila Hannula, anonyymit opiskelijat Turun DIAKista (mitä ihmettä, opetetaanko sielläkin mediaa?) ja Jyväskylän yliopistosta sekä MTV3:n kesätoimittaja Jenni Leukumaavaara. Tämä voisi olla se pätkä, jossa uusi kansalaisjournalismi nousee puheenaiheeksi. Ehkä.

12.00: Journalismin murros. Kuuntelen ensimmäisen alustajan eli Heikki Luostarisen näkemystä suomalaisen journalismin murroksista 1980-2000. Sitten hyppään kesken Aikakauslehti-trackin alustukseen product placementista. Alustaja tässä on Jukka Kortti.

13.30: Paikallislehdet - light journalismiako? Alustajana Kalevi Tiitinen. Jos alustaja ei huomioi hyperlokaalia sähköistä julkaisemista, niin sitten joku yleisössä oleva bloggaaja varmaan...

14.00: Päätoimittajien haastattelutunti. Tai nokoset. Tai molemmat.

15.15: Minne journalismi matkalla? Alustajina tulevaisuuden tutkimuksen seuran jäseniä eli Pentti Malaska, Marja-Liisa Viherä, Juha Nurmela ja Santtu von Bruun. Sitä en tiedä, mitä sanottavaa tulevaisuuden tutkijoilla on journalismista, mutta annan jengille mahdollisuuden. Jos homma liitää liikaa sfääreihin, vaihdan sähköisen median trackin tilaisuuteen tulevaisuuden televisiouutisista, jossa äänessä ovat Nelosen päätoimittaja Marjo Ahonen ja Maikkarin päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Sen jälkeen luvassa on Jukka Relanderin hahmottelua hyvästä keskusteluohjelmasta.

Mitä missasin?

Mikä tämä on?

Tervetuloa Journalismin päivien blogiin!

Pystytin tämän blogin kokeillakseni, miten blogia voi(si) käyttää tällaisesta tapahtumasta kertomiseen ja mahdollisesti jopa tapahtumaan vaikuttamiseen.

Lähtökohtana toimi se, että uusi, verkkoavusteinen kansalaisjournalismi (josta blogit ovat näkyvin ilmentymä) ei ole Journalismin päivien ohjelman mukaan tapahtumassa käsiteltävien asioiden joukossa. Se on minusta hieman kummallista se: uuden kansalaisjournalismin nousu on ollut yksi kuumimpia aiheita varsinkin yhdysvaltalaisessa ammatillisessa keskustelussa.

Toinen asia on se, että Journalismin päivillä ei ole minkäänlaista sähköistä jatketta. Niinpä ainut keino saada jotain irti tapahtumilla pidetyistä puheenvuoroista on osallistua tapahtumaan. Jos hyvin käy, tämä blogi paikkaa tuota puutetta.

Ja mainittakoon nyt vielä, että tämä blogi ei millään tavalla ole virallisesti kytköksissä Journalismin päiviin tai niitä järjestäviin tahoihin.

Mukaan on lupautunut jo muutama kirjoittaja, joiden esittelyt löytyvät toivottavasti jonkin ajan kuluttua tuolta oikeasta sivupalkista. Kirjoittajaksi pääsee edelleen: lähetä minulle sähköpostia, mikäli osallistut päiville ja sinulla on sanottavaa tapahtuman teemoista. Kommentteja saa kirjoittaa kuka tahansa: kommenttimahdollisuus löytyy jokaisen merkinnan alta löytyvästä kommenttilinkistä. Sana on vapaa!